Väittävät, että hauki elää kaislikossa, no ei se siellä elä. Joskus, kuten toukokuussa, on kutemassa siellä. Fiksu heittokalastaja antaa niiden kutea ja lisääntyä rauhassa, ja etsii saaliskalansa muualta.
Kylmästä ensimmäisenä lämpiävät vesialueet, pohjan muodot, pienet syvänteet ja kumpareet, kasvusto pitävät lähellä hauen saaliskaloja, osa myös kutee niillä alueilla. Myös alueet, jotka kylpevät auringonvalossa aamusta lähtien, ovat usein kalaisia paikkoja.
Näitä 1.5 - 2.5m syvyisiä paikkoja kannattaa etsiä ja kalastaa kattavasti, enemmän kuin kymmenen heittoa. Huomiona se, että itse kalastan toukokuisena päivänä 1 - 3 aluetta, en kymmentä, saati kymmeniä.
Usein kysytään viehemallia, ja/ tai väriä. Jokaisella on omat suosikit, mutta kalat eivät lue lehtiä, eivätkä somea. Ennen kutua käytän pieniä 10-15cm vieheitä, kudun aikana vieheitä joita voi uittaa hitaasti. Kudun jälkeen kookkaita 20-30cm vieheitä ja alkukesästä nopeasti kelattavia, suoraan tai ärsyttävästi uivia vieheitä.
Lopuksi:
- Kala on saatu, vaikka siitä ei olisi kuvaa.
-Ennätyskalan voi mitata vaikka siimanpätkällä. - Saman hauen paino voi vaihdella useita kiloja viikon ja kauden aikana.
- Kiduksen vuotaminen, ja/ tai katkeaminen ei todistetusti tapa haukea.
- Ota mitä käytät, käytä mitä otat.
- Pidä aina mukana jotkut pihdit
Motto: Kala on kiva yllätys.
- Mike
|